Nokia tevreden over afgelopen jaar

Tevredenheid

Nokia verwacht dit jaar een netto-omzet van tussen de 24,9 miljard euro en 26,5 miljard te behalen. Dat betekent een groei van tussen de 2 en 8 procent in constante valuta. Gestreefd wordt naar een operationele marge van 11,5 tot 14 procent.

Dat blijkt uit het verschenen jaarverslag. Ceo Pekka Lundmark zei dat Nokia de belofte heeft waargemaakt dat 2022 een jaar van versnelling zou worden. Hij spreekt van een sterk jaarresultaat. De netto-omzetgroei (in constante wisselkoersen) versnelde tot 6 procent terwijl de operationele marge op 12,5 procent bleef. Het is Nokia gelukt om flink te groei in ‘enterprise’, bedrijven die eigen (draadloze) netwerken willen. Het vierde kwartaal liet ook veel groei (14 procent) zien bij netwerkinfrastructuur. Zowel optische netwerken als ip-netwerken waren gevraagd. Bij mobiele netwerken lag de groei (van 3 procent) in dat kwartaal lager.

De afgelopen drie jaar stonden in het teken van de financiële gezondmaking. Herstel van de kaspositie kreeg voorrang. De bruto-kaspositie moest ten minste 30 procent van de netto-omzet bedragen. Dat is aardig gelukt.

In de toekomst streeft Nokia ernaar een netto-kaspositie van 10 à 15 procent van de netto-omzet te behouden. Nu is dat 19 procent. Nokia ziet er tijdelijk vanaf de netto-kaspositie verder omlaag te brengen. Redenen zijn dit jaar de aanhoudende macro-economische onzekerheid, de verwachte groei en werkkapitaal-vereisten. Onlangs vernieuwde Nokia zijn logo en branding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-07T12:47:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.