Nieuwe isv-strategie Mendix

Mendix lanceert een ambitieus programma om de partner-community rond zijn low-code-platform te versterken. De Siemens-dochter van Rotterdamse oorsprong wil de rol vergroten van de 'independent software vendors' (isv's) die de eindklant complete oplossingen aanbieden op basis van Mendix. Het ecosysteem wordt uitgebreid met een nieuwe generatie technologiepartners en geïntegreerde oplossingen.

Het Mendix ISV Partner Programma biedt de tools, bescherming van intellectueel eigendom en een marktplaats voor commerciële software van isv-partners. Het gaat dan om oplossingen voor een bepaalde sector die eventueel op maat worden aangeboden.

De opkomst van de zogenaamde 'composable enterprise' gaat gepaard met meer vraag naar herbruikbare bouwstenen voor software-componenten waarmee snel en efficiënt oplossingen zijn te bouwen. De oplossingen van isv-partners die al op de Mendix Marketplace te vinden zijn, omvatten connectoren, functiemodules, sjablonen voor verschillende sectoren, app-services, widgets en andere componenten en ‘packaged business capabilities’ die de ontwikkeling van applicaties versnellen.

Omgekeerd kunnen isv-partners gratis componenten downloaden van de Mendix Marketplace om de ontwikkeling van hun eigen productaanbod te stroomlijnen en te versnellen.

Als voorbeeld wijst Mendix op zijn isv-partner Sustaira. Dit bedrijf introduceert een platform voor duurzaamheid dat is gebouwd met Mendix. Sustaira implementeerde in slechts zes maanden een bètaplatform met aanpasbare dashboards met geaggregeerde interne en externe data en duurzaamheidsstatistieken. Ontworpen met herbruikbare software-componenten, biedt het Sustaira-platform een - naar eigen zeggen - efficiënte ‘composable’ manier voor klanten om snel waarde te halen uit op maat gemaakte oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-09T10:15:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.