Salesforce kiest Red Hat Enterprise Linux

Salesforce

Salesforce kiest Red Hat Enterprise Linux voor zijn wereldwijde hybride-cloud-infrastructuur. De crm-leider migreert meer dan 200.000 systemen van CentOS naar Red Hat Enterprise Linux 9 (RHEL 9). Salesforce verwacht zo effectiever te kunnen opschalen.

Dankzij het RHEL-platform kan Salesforce ontwikkelaars ontlasten en it-systemen consolideren, zo stelt Red Hat. Ook belooft het IBM-bedrijf betere prestaties en meer efficiëntie. De ontwikkelaars van Salesforce kunnen nu snel technische vernieuwingen doorvoeren zonder dat de infrastructuur in de weg staat.

Overigens kon Red Hat wel wat positief nieuws gebruiken. De recente beslissing om de toegang tot de RHEL-broncode te beperken heeft het IBM-onderdeel er niet populairder op gemaakt. Meer, het besluit maakte veel controverse en debat binnen de opensourcegemeenschap los. Andere verkopers van Linux-distributies zoals Rocky Linux en SUSE proberen de beperkingen te omzeilen. Suse past zijn Linux-distributie aan zodat die compatibel blijft met RHEL.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De verkoopkracht van IBM zeg maar: Weet je wat, vanaf nu moet je betalen voor hetzelfde open source product.
Wonderlijk dat Salesforce perse op RHEL wil blijven ontwikkelen.
Je zou toch iets met IaaS of containers verwachten, maar blijkbaar kiezen ze voor 200.000 RHEL-systemen.

@Dino, ik neem aan dat ze voor RedHat kiezen vanwege OpenShift. Dat is een volledige cloud omgeving, inclusief container management.

Openshift is enterprise kubernetes, dus enterprise container platform.
200.000 RHEL systemen managen om zelf een containerplatform te hosten, terwijl je product Salesforce is?

Ja, en? Het product Salesforce is toch geen container oplossing, laat staan een operating system? Ik verwacht dat Salesforce een applicatie is die ergens in een container zal draaien. Dus zal de infrastructuur toch nog steeds op een platform (operating system + container structuur) moeten draaien, blijkbaar was dit CentOS en gaat nu naar Redhat.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-19T12:04:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.