Nutzwerk zet server website patentenvechter uit

Het Duitse Internetbedrijf Nutzwerk heeft de webserver van softwarepatentenvechter FFII (Foundation for a Free Information Infrastructure) uit de lucht gehaald. Dit meldt WebWereld. Vorige week liet Nutzwerk ook al de dns-verwijzingen naar de website verwijderen.

De actie volgt op een sommatie van een advocaat van Nutzwerk. Volgens het bedrijf heeft FFII nog altijd uitspraken op diens website staan die de rechter verboden zou hebben. FFII zegt dat de uitspraken niet meer op de server aanwezig zijn. Bovendien vindt een woordvoerder het een vreemde actie om een server plat te gooien, terwijl de rechter een dwangsom als sanctie stelt.

De rechter besliste eerder dat FFII de zin “Zuck und Nepp met Softwarepatenten’ (gokken en nepperij met softwarepatenten) van de site moest halen. Toen FFII volgens Nutzwerk de site niet aanpaste, benaderde Nutzwerk de provider van de softwarepatententegenstander.

FFII heeft inmiddels een nieuwe server ingericht en is weer online. De nieuwe provider One-2-One heeft FFII verzekerd achter de organisatie te staan als Nutzwerk weer maatregelen wil treffen. FFII heeft inmiddels ook advocaat Jorg Giederich aan boord. Deze jurist is een bekende van Nutzwerk: Giederich verdedigde het Duitse blad Heise in tien zaken tegen dat bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Rian wees een volgende keer sportief en schrijf je eigen artikel. Als je toch liever mijn stukken grotendeels overneemt, gebruik dan informatie die iedereen kan hebben. Dus niet zaken die ik uit interviews haal bij personen waarvan ik weet dat jij ze NIET gesproken hebt. Mocht je me toch de credits willen geven dan kun je een bijdrage overmaken op mijn paypal account.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-09T13:25:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.