Brein: juridische stappen tegen Bittorrent-aanbieders

Stichting Brein wil op korte termijn juridische stappen ondernemen tegen gebruikers en aanbieders van Bittorrent-bestanden. Dat meldt het NRC Handelsblad.

De Nederlandse auteursrechtenorganisatie zegt een juridische actie voor te bereiden tegen tientallen sites met torrent-bestanden. De aanleiding hiervoor is de nieuwe start van Suprnova onder de naam newnova.org. Suprnova stopte vorig jaar onder druk van de Amerikaanse filmindustrie. Newnova.org staat in Nederland geregistreerd.

Directeur van Brein Tim Kuik heeft een structurele aanpak van een aantal heel specifieke doelen voor ogen. Een gang naar de rechter is volgens hem waarschijnlijk.

Het is de vraag of gebruikers en aanbieders maatregelen moeten vrezen. De stichting vroeg eerder dit jaar adresgegevens aan providers van gebruikers die bestanden aanbieden via peer-to-peer-netwerken. Dit verzoek werd door de rechter afgewezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

zit me zo langzamerhand af te vragen wat we nog wel mogen hier in nederland,voor mijn gevoel alleen maar veel geld betalen,voor iets waar je de vruchten niet van mag plukken.
denk maar aan cd en dvd zit een dikke copieerheffing op,maar je mag geen copieen maken.
straks komt het nog zover dat je duur internet hebt dat je niks meer mag downloaden van breintje.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-25T11:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.