Nederlander voor de rechter na spam-wraakactie

Een 35-jarige man uit Rijen verscheen voor de rechter naar aanleiding van een wraakactie naar een spamverspreidend bedrijf. C. was de aanhoudende spam die hij ontving zo moe dat hij de verspreider met gelijke munt wilde terug betalen. Dit meldt de regionale krant BN/De Stem.

C. verzond met een eigen gemaakt programmaatje 69.100 mails aan het bedrijf dat de spam verspreidde. Het bedrijf zegt dat het hierna dagen heeft plat gelegen. Het Openbaar Ministerie in Breda beschuldigt C. daarom van ‘het vernielen van een website en een fax en het storen van het telecommunicatienetwerk’.

De officier eist tachtig uur werkstraf en een betaling van 3250 euro als voorschot op de schade. De raadvrouw van C. vindt dat C. geen strafbaar feit heeft gepleegd. “Hij heeft de verzenders eerst netjes gevraagd de ongevraagde post te beëindigen. C. heeft beslist niet lukraak wat gedaan, maar hij wist niet dat zijn programmaatje zoveel mails kon versturen”, aldus de raadvrouw van C. tegen de krant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is toch niet te geloven hè! Alsf al die aanklachten aan 'C.' niet minstens net zo hard gelden voor dat spam-bedrijf!
De wereld op zijn kop!

Dus als ik het goed begrijp, een bedrijf mag wel spam versturen, maar zelf terug spammen mag dan weer niet?

Ja, ik weet wel, je mag niet voor eigen rechter spelen, maar ik vind in dit geval dat er met 2 maten gemeten wordt en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.

Oh, en hoe kan je dmv email spam een fax vernielen?

Deze man zou een beloning moeten ontvangen i.p.v. straf. Helaam wanneer bedrijven vriendelijk worden verzocht om op te houden met het versturen van ongewenste mail.

Het lijkt mij een goed idee dat alle bedrjven die ongevraagd emails sturen ook betalen voor de schade die ze aanrichten

Als ik dit programma zou hebben dan ik het zeker ook doen!
Dit zouden we allemaal moeten doen als je dit kunt, dan hout het mischien een keer op!

De omgekeerde wereld!!

Deze man zou een lintje + beloning krijgen.

Zijn iederen het mee eens dat spam slecht is en de dagen die het spamverspreidend bedrijf plat heeft gelegd waren ten goede van mischien miljoenen computer gebruikers??? Ik denk dat C. beloond moet worden.

Het zou prettig zijn als dit soort "wraak'-acties veel vaker zouden plaatsvinden, We moeten die man dankbaar zijn. Van mij mogen die spammers de hele tijd plat gaan....... Ze richten zelf al zo veel schade aan. Blijkbaar wordt dat niet bestraft.

Merkwaardig verhaal dat ik ook bij Webwereld zag. Aangezien geen van de berichten aangaf dat misschien een onschuldig bedrijf door de wraakactie was getroffen neem ik aan dat de wraak correct gericht was. Dat roept de vraag op waarom de wrekende verdediger ipv de aanvallende spammer door justitie aangepakt wordt, misschien grotere afkeer van "eigenrichting" dan van misdaad? Ik ben benieuwd hoe het afloopt.
En verder kan ik me niet voorstellen dat 69100 mailtjes een goed beheerde site plat leggen. Waar ik tot mijn pensioen 2 maanden geleden werkte (een vakgroep op een universiteit) was de dagelijkse quota van spam zo'n 15000, pieken van 50000 kwame voor. Gemiddeld was 70-90% van het verkeer junkmail, dat bezorgde ons voortdurend hinder maar legde niets plat.
De klacht lijkt wat op de candid camera fotograaf die kwaad is als hij zelf op een foto blijkt te staan.

Dat is helemaal van de gekke. De SPAM verspreidende bedrijven worden niet aangepakt of af(vol)doende maar de slachtoffers die zich dan weren worden wel een halt toegeroepen en hard ook. Het zelfde geldt voor iemand die een crimineel in huis betrapt en die kort en klein (in de verdediging/werend) slaat.

Waar gaan we toch naar toe? Dit lijkt wel de omgekeerde wereld?

Dit lijkt nergens meer naar.

Mvg,
Jerry

Hoe kom ik aan dit programma?

Ik heb ook last van spam mail, en ze vragen ermee op te houden werkt niet!
Dus, als we nu eens met zijn allen systematisch een reply zouden sturen op elke spam mail die we krijgen.
Zou dat niet hetzelfde resultaat hebben?
Of er steeds 10 terugsturen of zo?
Lijkt me leuk en niet strafbaar.

Wat is de naam van dat bedrijf ?

Ik zou het in de verdediging op noodweer gooien. En met spam lijkt het mij lastig om het tot noodweer-exces te kunnen brengen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-31T09:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.