ECTA: slechte telecomwetgeving drukt investeringen

Dit artikel delen:

Klanten betalen meer, maar krijgen minder telecomdiensten in landen waar de concurrentieregelgeving niet goed geregeld is. Dat staat in een onderzoek van de European Competitive Telecommunications Association (ECTA).

In landen met weinig concurrentie wordt ook weinig geïnvesteerd in telecommunicatie, schrijft de ECTA. De organisatie noemt Groot-Brittannië als voorbeeld. De toezichthouder is daar onafhankelijk van de regering, die voor effectieve wetgeving heeft gezorgd. Telecombedrijven investeren daar 184 dollar per hoofd van de bevolking. In Duitsland is de wetgeving minder goed geregeld. Bedrijven investeren daar 68 dollar per hoofd van de bevolking.

De ECTA onderzocht de situatie in zestien landen. In landen als België, Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Portugal is de toezichthouder te afhankelijk van de politiek en neigt er daarom toe het voormalig staatsbedrijf in bescherming te nemen. In landen als Italië, Ierland en Hongarije wordt niet effectief genoeg beboet, zegt de ECTA. In Groot-Brittannië en Denemarken is het toezicht op de telecommarkt het best geregeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-05T12:53:00.000Z Rian van Heur