Stralingscommissie oneens met Gezondheidsraad

Een Russische stralingscommissie trekt de uitkomsten van de Gezondheidsraad over de straling van mobiele telefoons in twijfel.

Mobiele telefoons zijn niet veilig. Dat is het standpunt van Yuri Grigoriev, voorzitter van de Russische commissie voor niet-ioniserende straling (Rncnirp). De gehele commissie is van mening dat straling van antennes van basisstations een risico vormt voor de volksgezondheid.

 

Hiermee gaat de commissie regelrecht in op de bevindingen van de Gezondheidsraad, die onlangs na onderzoek concludeerde dat straling van mobiele telefoons geen gevaar vormt voor de volksgezondheid.

 

De Rncnirp stelt dat kinderen tot zestien jaar niet mobiel moeten bellen. Volgens Grigoriev delen veel wetenschappers zijn mening, maar slechts weinig politieke leiders.

 

De internationale tegenhanger van de Russische stralingscommissie (Icnirp) erkent dat er een gebrek is aan wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen van straling, maar vindt, in tegenstelling tot de Rncnirp, een waarschuwing overbodig.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-12T08:58:00.000Z Kim Loohuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.