KPN ruimt obstakels voor Nozema-vername op

Dit artikel delen:

Telecombedrijf KPN is bereid om na de overname van Nozema de zendmasten te verkopen aan overheidsbedrijf Novec. Daarnaast zegt het concern toe nationale en regionale omroepen in de toekomst zonder meerkosten door te zullen geven.

Dit staat in een brief die KPN deze week stuurde aan minister Brinkhorst van Economische Zaken. Onbelemmerde toegang tot de zendmasten voor concurrenten en een snelle landelijke uitrol van digitale televisie waren tot nu toe de voornaamste bezwaren om de overname van Nozema door KPN niet door te laten gaan.

 

Brinkhorst heeft de tekst vandaag doorgestuurd naar de Tweede Kamer met de mededeling dat er binnenkort overleg is tussen het ministerie van EZ, OCW, KPN en Digitenne. In januari krijgt het parlement het kabinetsstandpunt te horen.

Begin december uitte een grote groep bedrijven waaronder de branchevereniging van de kabelbedrijven, Versatel, Tiscali en Wanadoo nog grote bezwaren tegen de overname van Nozema door KPN. In hun ogen krijgt KPN door de overname voor niets de frequenties voor digitale televisie (DVB-T) en televisie op het mobieltje (DVB-H) in handen.

 

Pas na zeven jaar hoeft het bedrijf winst af te dragen. Die winst is met boekhoudkundige trucs gemakkelijk tot nul te reduceren. Bovendien krijgt het gefuseerde KPN en Nozema op de convergerende omroep- en telecommarkt een te dominante positie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-20T13:48:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.