Ook Xs4all en Compuserve bieden VoIP

Dit artikel delen:

Nadat telecombedrijf KPN al in mei van dit jaar VoIP aanbood, komt nu ook dochter XS4ALL met een beperkte basisdienst. Daarnaast introduceert Internet-provider Compuserve VoIP bij haar abonnees.

XS4ALL en Compuserve zijn zeker niet de eerste providers die VoIP in Nederland aan hun klanten aanbieden. Veel internetproviders gingen hen al voor, waaronder KPN, Casema, @Home, InterNLnet, Multikabel, Solcon, Tiscali, UPC en Wanadoo.

 

De basisdienst van XS4ALL is gratis voor alle abonnees, maar om "zorgvuldigheid in de levering te waarborgen", worden in het begin maximaal 100 aanvragen per dag verwerkt. XS4ALL-abonnees kunnen elk twee VoIP-nummers aanvragen, die beginnen met 087-87. Ze kunnen daarmee door iedereen buiten het XS4ALL-netwerk gebeld worden.

 

Gebeld worden is gratis. Zelf bellen kan in eerste instantie echter alleen naar andere XS4ALL-abonnees. Wel zullen er in de loop van 2006 aanvullingen op de basisdienst komen, waarmee ook naar vaste en mobiele nummers in binnen- en buitenland kan worden getelefoneerd.

Bij de basisdienst wordt geen hardware geleverd om te kunnen bellen vanaf de normale telefoon. Technisch directeur Simon Hania: " ’VoIP van XS4ALL is een aanvulling op het traditionele bellen en ondersteunt vooral het nomadisch gebruik van Internet. Abonnees kunnen hun telefoonnummer overal ter wereld meenemen en zijn hierop bereikbaar." Wel biedt XS4ALL gratis VoIP-software aan. Verder kunnen inkomende telefoontjes worden doorgeschakeld naar voicemail, de daarop ingesproken berichten komen vervolgens als e-mails bij de abonnee.

Ook Compuserve komt met VoIP en levert daarbij "een gratis multi-pc-modem", voor bellen vanaf de normale telefoon. Er zijn twee abonnemenstvormen: Telefonie Basis en Totaal. Bij eerstgenoemde betaalt de klant vijf euro bovenop zijn ADSL-abonnement. Hij behoudt zijn eigen KPN-nummer, maar krijgt een extra nummer van Compuserve erbij. Daarmee kan hij gratis bellen naar alle vaste nummers in Nederland.

Bij Telefonie Totaal betaalt de abonnee eenmalig € 29,95 en daarna € 14,95 per maand extra. Vervolgens kan hij zijn KPN-abonnement opzeggen en zijn telefoonnummer meenemen. Daarnaast krijgt hij een extra telefoonnummer van Compuserve, en belt eveneens gratis naar alle vaste nummers in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-30T14:02:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.