ABN Amro: voortaan maar niet meer per koerier

Het was vooral reputatieschade die ABN AMRO vorige maand opliep toen een aantal tapes met gevoelige data vermist werden bij koerier DHL. Uiteindelijk bleek dat slechts de vervoersbon van het pakketje was verdwenen.

De data is daarbij, naar alle waarschijnlijkheid, nooit in verkeerde handen gevallen. Dit incident was voor de Amerikaanse vestiging van de hypotheekverstrekker wél aanleiding om reeds ingezette plannen voor encryptie eerder in te voeren. Voortaan zal de data niet meer per tape maar versleuteld via een beveiligde netwerkverbinding worden verstuurd.

 

Volgens ceo Thomas Goldstein in Techworld is dit geen noodsprong maar was deze methodiek al in het voorjaar in gang gezet. “Als we een maand later waren geweest, had dit niet kunnen gebeuren.”

 

Berichten over de vermissing van de tape kwamen naar buiten doordat Amerikaanse bedrijven verplicht zijn dit soort incidenten aan hun klanten te melden. Minister Donner gaf eind vorig jaar aan dit voor Nederland onnodig te vinden. Volgens hem is marktwerking hier voldoende en gaan ondernemingen dit als toegevoegde waarde aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is een probleem waar veel grote pakketdiensten meekampen en de belangrijkste reden waarom IRIS koeriers is opgericht en succesvol is. www.iriskoeriers.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-02T10:39:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.