Providers opgeroepen te helpen met ontwormen

Dit artikel delen:

Beveiligingsbedrijf F-Secure roept internet-providers op te helpen met het opsporen van besmette pc's. Providers kunnen pc's die bepaalde soorten en/of hoeveelheden verkeer veroorzaken identificeren om dan de gebruikers daarvan op de hoogte te stellen.

Concrete aanleiding voor deze oproep is de Sober-worm, waarvan naar verwachting deze week weer een besmettingsgolf zou zijn. Dat bleek echter mee te vallen, hoewel er nog wel door Sober besmette computers zijn. F-Secure beperkt zijn oproep natuurlijk niet tot alleen deze worm.

Providers zouden een automatisch systeem moeten opzetten om klanten met besmette pc's te informeren om hun dan direct naar een ontsmettingspagina te leiden. De Amerikaanse provider AOL heeft al laten weten meer heil te zien in preventie. Overigens staat AOL te boek als plagenparadijs; vorig jaar huisvestte het de meeste zombie-pc's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-10T11:59:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.