Brinkhorst uit kritiek op gemeenten over UMTS-uitrol

Dit artikel delen:

Minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst heeft zich in een brief aan de Tweede Kamer kritisch uitgelaten over gemeenten die weigeren mee te werken aan de plaatsing van UMTS-masten. Hij deed dat in reactie op een klaagbrief van MoNet (Mobiele Netwerkoperators Nederland) van 25 oktober 2005.

Minister Brinkhorst schrijft in zijn brief dat hij de opstelling van weigerachtige gemeenten "betreurt". Hij trekt echter ook zelf het boetekleed aan, door impliciet aan te geven dat het beleid van EZ wellicht aanpassing behoeft: "In het kader van de evaluatie van het Nationaal Antennebeleid zal ik bezien of in dit kader uitbreiding van de ondersteuning aan gemeenten mogelijk en eventueel bijstelling van het beleid nodig is".

Waren er in juli vorig jaar nog zevenendertig gemeenten die zich verzetten tegen de komst van UMTS-masten, inmiddels is dat aantal gegroeid tot eenenvijftig. Maar liefst zevenendertig daarvan hebben meer dan vijfentwintigduizend inwoners en zijn dus 'nodig' voor het behalen van de door EZ opgelegde landelijke UMTS-dekking. De telecombedrijven moeten dat tegen 1 januari 2007 bereikt hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja, de heer Brinkhorst is een dienaar van het bedrijsleven ...
Ook is hij een promotor van de Gentech industrie.

Het zou beter zijn als nieuwe technologieën eerst grondig op veiligheid getest zouden worden. De houding van "als niet onomstotelijk bewezen is dat iets schadelijk is, dan is het onschadelijk" zou omgedraaid moeten worden.

Natuurlijk is de regering teleurgesteld, zij hebben immers grote sommen geld ontvangen voor de UMTS frequenties.
Dit zal terugbetaald moeten worden, als het hele concept dreigt te stranden.

Er zijn zoveel mensen ZIEK van de masten/straling..... dit zit echt niet allemaal tussen de oren !!!! Het wordt tijd dat deze mensen serieus worden genomen. Gelukkig is er nu wel iets voor te krijgen. Ik heb een Life-maxx gekocht voor m;n mobiel en dit helpt in elk geval. Ze krijgen nu ook iets voor de mensen bij de zendmasten, gelukkig !!! Zoveel straling is niet natuurlijk, dus ook niet goed !!!

Wat een kortzichtige reactie van Mevrouw Schut,er is nog nergens aangetoond dat de straling schade toebrengt aan de gezondheid (ook het tegendeel niet) maar er is zoals gewoonlijk weer een hoop paniek gezaaid door een aantal gasten die nergens verstand van hebben.Ik ben zelf een specialist op radiotechniek en moet elke keer weer lachen als die zogenaamde beterweters op TV met hun meetapparaten (die behoorlijk afwijken) allerlei metingen doen, en dan zeggen dat de straling gevaarlijk is.Ga dan ook niet meer voor je computer zitten,en zet je draadloze DECT telefoon dan ook maar uit.Wacht eerst het Zwitserse onderzoek af zou ik zeggen,en men moet ophouden met die stemmingmakkerij.

Als mevrouw Schut consequent is gebruikt ze ook geen mobiel....
Ik zag pas op de lokale televisie wel iets grappigs: mensen waren bijeen gekomen om te protesteren tegen de komst van een zendmast en de helft liep te bellen met een mobiele telefoon (waarschijnlijk om te vertellen dat ze op tv kwamen of zo

hoi allemaal,
ik heb er niet veel verstand van allemaal, maar misschien is het een idee om eens op www.stopumts.nl te kijken... daar wordt het best duidelijk uitgelegd en onderbouwd! ik ben op deze site terechtgekomen omdat ik een betoog ga houden over UMTS-straling voor het vak Nederlands.. ik heb er best veel aan gehad!
het goede, zo niet: het beste :-)

Wat een overdreven gedoe over de straling. Als je eens wist hoeveel straling je dagelijks opvangt ook zonder UMTS of GSM. Dat wil je niet weten denk ik....

Radio frequenties van het openbaar vervoer, zendamateurs, beveiligings bedrijven, overheid (inclusief dat van GG/GD!!!, Politie en brandweer).

Straling wat afkomt van de televisie, computers, electra (ook van trams, metro's en treinen).

Menig drukke winkelstraat of doorgaande verkeersroute is nog slechter van al die kuchende mensen en uitlaatgassen.

Toen de UMTS licensies geveild werden door onze overheid was er nog geen enkel onderzoek gedaan naar de (on)veilgheid van deze straling. De overheid heeft toen wel de garantie gegeven aan de providers om voor een dekkend UMTS netwerk te zorgen. Nu blijkt dat er steeds meer mensen last hebben van deze straling (ook bewezen door buitenlandse onderzoeken) wordt dit gegeven door onze regering zoveel mogelijk in de doofpot gestopt,anders moeten ze die 2.6 miljard terugbetalen. Kortom: geld is belangrijker dan de gezondheid van ons allen !

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-18T11:05:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.