Snellere wifi-standaard 802.11n nabij

Dit artikel delen:

De IEEE-taakgroep voor de 802.11n wifi-standaard is het eens geworden over een gecombineerde specificatie die is gebaseerd op het voorstel van het Enhanced Wireless Consortium. Deze stap verwijdert een horde op de lange weg naar officiële standaardisatie door de IEEE.

Er is lang gesteggeld over deze uiteindelijke specificatie. Bedrijven als Intel en netwerkspecialist Airgo Networks ruzieden over de te volgen koers, wat tot incompatibiliteit in hardware dreigde te leiden. Het nu goedgekeurde specificatievoorstel houdt in dat gecertificeerde 802.11n-apparatuur probleemloos met elkaar kan praten.

Een grotere groep van IEEE-leden moet nog stemmen over de uiteindelijke bekrachtiging van de standaard. Dit zal aan het einde van 2007 gebeuren. Producten die alvast voldoen aan deze standaard-in-wording zullen echter in het midden van dit jaar al op de markt verschijnen.

De nieuwe wifi-technologie 802.11n kan in theorie snelheden van 540 Megabit per seconde halen. De twee huidige draadloze netwerktechnologieën 802.11b en 802.11g halen snelheden van respectievelijk 11 Mbit en 54 Mbit per seconde. De hogere snelheid van opvolger n wordt gehaald door het combineren van meerdere signalen tegelijk; Multiple-Input Multiple-Output (MIMO).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-20T17:31:00.000Z Rian van Heur