TNO ICT Groningen ontwikkelt dijk met sensoren

TNO ICT uit Groningen ontwikkelt een 'slimme dijk'. Het heeft hiervoor een intentieverklaring getekend met twintig bedrijven en de NOM. De zogenoemde Ijkdijk is voorzien van sensortechnologie waarmee het makkelijker wordt om de sterkte van dijken in de gaten te houden.

De dijk wordt bij de grens van Duitsland ontwikkeld. Na het bouwen van een prototype zou Louisiana een van de eerste grote projecten zijn waar de IJkdijk ingezet kan worden. Louisiana heeft zo’n 2000 kilometer dijk nodig.

"Het IJkdijk-consortium heeft in elk geval al heel goede contacten gelegd in Louisiana om daar over twee jaar te gaan bouwen. Ook willen we mee met een handelsdelegatie naar Vietnam waar ze mogelijk ook interesse kunnen hebben", aldus professor doctor Rob Meijer van TNO ICT.

Hij zegt dat er momenteel plannen liggen voor het aanleggen van een miljoen kilometer aan nieuwe dijken in het buitenland. Daarmee is er volgens hem een enorme marktpotentie voor de nieuwe, Noordelijke dijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-23T11:15:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.