Telecombedrijven vormen open source-alliantie

Een aantal grote telecombedrijven, waaronder Alcatel, Ericsson, Motorola, NEC, Nokia en Siemens, heeft de open source-alliantie Scope opgericht. Doel van deze samenwerking is de versnelde ontwikkeling van een basisplatform aan 'carrier grade' applicaties voor telecom service providers.

Die applicatiebasis moet zowel standaard- (commercial off the shelf, COTS) als open source-software omvatten. Scope wil geen specificaties opleggen, maar werkt met profielen. “Deze profielen moeten producten ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de telecom-industrie om hoge kwaliteit en innovatieve nieuwe diensten te leveren aan consumenten”, zegt alliantievoorzitter Timo Jokiaho.

Het lidmaatschap van Scope is open voor alle bedrijven, mits die de vereiste bijdrage leveren. Overigens zijn de bovengenoemde telecombedrijven ook lid van het Open Source Development Lab (OSDL), dat het gebruik van open source-programma’s in bedrijven wil stimuleren. De telecomtak van deze alliantie werkt ook open source-applicaties voor de telecomsector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-24T12:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.