Nokia, Motorola en Intel werken samen voor mobiele tv

Dit artikel delen:

Intel, Modeo, Motorola, Nokia en Texax Instruments richten een alliantie op voor televisie-ontvangst op mobiele telefoons en pda's (handcomputers). Deze Mobile DTV Alliance promoot de Digital Video Broadcasting Handheld-standaard (DVB-H) voor het uitzenden van live digitale televisie.

De partners binnen de Mobile DTV Alliance willen DVB-H samen verder ontwikkelen en als open standaard ter beschikking stellen. Ze hopen zo de acceptatie van DVB-H te versnellen. Rivaliserende technologieën zijn DAB (Digital Audio Broadcasting) en MediaFLO van Qualcomm.

Met DVB-H kunnen gebruikers mobiele televisie ontvangen op mobiele telefoons die zijn voorzien van een (extra) DVB-H-chip en -antenne. Om ook interactie mogelijk te maken, kan het GSM-netwerk worden ingezet. Voor DVB-H is overigens een apart netwerk van grondzenders nodig.

Deze standaard is in november 2004 goedgekeurd door de ETSI (European Telecommunications Standards Institute). KPN deed in 2005 al tests met DVB-H. Daarbij werd een Nokia 7710 gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-24T17:59:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.