Veiligheidsexperts waarschuwen voor VoIP

Dit artikel delen:

Volgens het Communications Research Network (CRN) geven VoIP-applicaties criminelen de mogelijkheid hun online sporen te maskeren.

Volgens het CRN kan de data die over het VoIP-netwerk wordt verstuurd slecht gemonitord worden. De data wordt bijvoorbeeld versleuteld om eventuele gevoelige informatie niet voor derden toegankelijk te maken. Hierdoor hebben internetproviders moeite om de VoIP-activiteit bij te houden en zijn geïnfecteerde computers van een botnet slecht te traceren.

Het CRN pleit daarom voor een database waar bedrijven en individuen Denial of Service (DOS)-aanvallen kunnen melden. Volgens het CRN durven bedrijven dergelijke aanvallen niet bekend te maken, omdat de bedrijven bang zijn dat klanten zich niet meer veilig voelen. In de database moeten bedrijven anoniem DoS-aanvallen kunnen melden.

Naast de anonimiteit van hackersactiviteiten vreest het CRN ook dat het vertrouwen van consumenten in VoIP geschaadt wordt. Dit hoeft echter niet als providers hun routing-specificaties publiceren of als ze overstappen op het gebruik van open standaarden.

Het CRN is opgericht door het Cambridge-MIT Institute, een joint-venture tussen Cambrigde University en het Massachusetts Institute of Technology. Het bestaat uit een groep experts, wetenschappers en wetgevers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-30T10:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.