KPN ronselt zenders voor tv-aanbod

Dit artikel delen:

Telecombedrijf KPN maakte vanmorgen bij de presentatie van zijn jaarcijfers over 2005 bekend dat het contracten heeft gesloten met ruim zestig zenders voor zijn tv-aanbod via ADSL. Ook is er een joint venture met Endemol voor tv via ADSL en op de mobiele telefoon.

"Televisie via ADSL wordt één van de belangrijkste speerpunten van KPN op de consumentenmarkt", zei KPN-ceo Ad Scheepbouwer op de persconferentie. Volgens de topman is de Nederlandse markt rijp voor televisie via ADSL, omdat 58 procent van alle huishoudens inmiddels over een breedbandaansluiting beschikt.

Het telecomconcern heeft eind vorig jaar de opwaardering van zijn infrastructuur naar ADSL2+ afgerond. Het kan op dit moment 70 procent van de huishoudens bereiken met een ultrasnelle ADSL-verbinding die het bekijken van twee televisiekanalen tegelijkertijd mogelijk maakt. Speculaties van kabelbedrijven dat de televisiebeelden via de nieuwe ADSL-verbindingen niet naar behoren zijn, wimpelde Scheepbouwer weg.

Het bedrijf wil binnen afzienbare tijd 10 procent van de Nederlandse huishoudens (zevenhonderdduizend in totaal) via zijn infrastructuur televisie laten kijken. Op dit moment hebben de kabelbedrijven een monopolie op de doorgifte van het televisiesignaal.

De doorgifte van televisie is bedoeld om de slinkende inkomsten uit het vaste netwerk te stoppen. Een toenemend aantal consumenten belt nu via Internet (9 procent van de breedbandafnemers belt via VoIP). Ook komen er steeds meer mensen die alleen nog maar mobiel bellen. Dat is op dit moment 16 procent van alle huishoudens. In 2004 bedroeg dit percentage nog 12 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sytse, waarom nou weer het woord 'ronselt' gebruiken.....jammer. Het is zo makkelijk en zo onnodig. Het is goed dat wij de consument toegang krijgen tot veel kanalen, net als het internet. Stukken beter dan het aanbod van andere TV aanbieders.....:)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-07T13:10:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.