Minister gaat akkoord met glasvezelnetwerk Amsterdam

Dit artikel delen:

Minister Dekker van Volkshuisvestiging gaat onder voorwaarden akkoord met de aanleg van een breedbandnetwerk door woningcorporaties in Amsterdam. Dat blijkt uit een brief van de minister aan de betrokken woningcorporaties en de gemeente Amsterdam.

De minister stetl als voorwaarde dat de corporaties voor de aanleg van het Glasvezelnet Amsterdam geen staatssteun mogen ontvangen. Daarnaast moet de Europese Commissie nog instemmen met de plannen. Minister Dekker vindt de plannen van de corporaties in lijn met haar voorstellen aan de Tweede Kamer om onder strikte voorwaarden vrije dochterondernemingen van corporaties commerciële activiteiten te laten verrichten.

De branchevereniging van Nederlandse kabelaars, Vecai, is verbaasd over het besluit van de minister. Het Centraal Planbureau concludeerde al eerder dat er geen noodzaak is om de breedbandinfrastructuur te stimuleren en dat is door minister Brinkhorst herhaaldelijk naar voren gebracht, schrijft de Vecai in een reactie. De Vecai vindt dat de overheid nu geen consistent beleid lijkt te voeren.

De aanleg van het Amsterdamse glasnet moet deze zomer beginnen. De stadsdelen Zeeburg, Oost/Watergraafsmeer en Osdorp krijgen de eerste aansluitingen. Naar verwachtingen zijn eind 2007 vierhonderdduizend woningen op het netwerk aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-21T13:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.