Uitbesteden ip-telefonie wordt vaak overwogen

Het uitbesteden van de ip-telefonieomgeving is een duidelijke trend, zo blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Equant onder 35 specialisten die werkzaam zijn bij multinationals in Nederland.

De installatie wordt het vaakst uitbesteed, gevolgt door onderhoud en servicemanagement. Meer dan de helft van de multinationals geeft aan dat ip-telefonie een belangrijke investeringsprioriteit is voor dit jaar. 12 Multinationals doen het al. In de meeste gevallen gaat het daarbij om een beperkte implementatie. Het laatste is opmerkelijk, want vorig jaar gaf bij eenzelfde onderzoek nog driekwart van de respondenten aan bezig te zijn met een volledige overstap naar VoIP.

 

Uit het onderzoek blijkt verder dat de overstap naar VoIP vaak wordt gemaakt bij het openen van nieuwe locaties en het vervangen van oude apparatuur. Ook kostenbesparingen spelen een grote rol. Extra functionaliteit wordt door slechts één respondent genoemd. Vorig jaar zei nog 30 procent dat nieuwe functionaliteit een belangrijke reden was om voor VoIP te kiezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-23T09:00:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.