SCO onthult applicaties en diensten voor mobiel

Unix-erfgenaam SCO, vooral bekend van de juridische strijd tegen Linux en IBM, heeft nieuwe producten gelanceerd. Dit zijn nieuwe applicaties en diensten voor mobiele communicatie.

SCO voegt de nieuwe producten en diensten onder de noemer EdgeClick en stelt dat het daarmee desktops en laptops naadloos verbindt met mobiele telefoons, pda's en handcomputers. De gecombineerde apparaten vormen dan een draadloos geheel (community) voor samenwerking door de gebruikers van die apparaten. De software wordt vergezeld van het EdgeClick-portal (www.edgeclickpark.com), waar SCO een ecosysteem van partners, ontwikkelaars, verkopers en eindgebruikers wil scheppen en faciliteren.

Het bedrijf wil hiermee ook aantonen dat het niet alleen een juridische firma is, die het hoopt te hebben van de grootschalige aanklacht tegen IBM. Eerder dit jaar kwam SCO nog met een update van zijn x86-Unix-variant OpenServer. De financiële situatie van de softwareleverancier is echter nagenoeg geheel opgehangen aan en afhankelijk van de rechtsgang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-02T09:57:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.