Inlijving Bell South door AT&T kost 10.000 banen

AT&T zegt dat zijn overname van Bell South het schrappen van zo'n 10.000 banen ten gevolge zal hebben. Deze zullen tussen 2007 en 2009 geschrapt worden.

De geplande mega-overname, met een waarde van 67 miljard dollar, moet nog de goedkeuring van de Amerikaanse antitrustautoriteiten verkrijgen. Analisten verwachten dat dit weliswaar een langdurig keuringsproces zal zijn, maar dat er hoogstwaarschijnlijk geen belemmering voor de koop zal zijn.

AT&T kondigde de koop afgelopen weekend aan en gaf gisteren een toelichting op de overnameplannen. Toen uitte het telecombedrijf ook de sombere verwachting voor de werkgelegenheid. De 10.000 te vervallen banen vormen ongeveer 3 procent van het totale, gecombineerde personeelsbestand van beide telecomgiganten.

Verder verwacht AT&T met de overname van Bell South ongeveer 18 miljard dollar te besparen. Dit wordt deels gehaald uit lagere advertentiekosten; AT&T haalt hiermee immers een concurrerend merk van de markt. Vanaf 2008 moet de overname 2 miljard dollar per jaar bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-07T08:45:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.