Cisco ondersteunt SIP in nieuwe producten

Dit artikel delen:

Cisco Systems zal het session initiation protocol (SIP) ondersteunen in de IP PBX software van het bedrijf. Het bedrijf was tot nu toe de enige grote leverancier van netwerkapparatuur die SIP niet breed ondersteunde in zijn IP PBX-software.

SIP is een protocol om multimediacommunicatie mogelijk te maken op een Voice over IP (VoIP) – netwerk. Door het protocol kunnen bedrijven die VoIP gebruiken verschillende producten van verschillende leveranciers koppelen. Hierdoor kunnen de kosten om een VoIP-netwerk op te zetten laag gehouden worden.

Cisco ziet de ondersteuning van SIP als een belangrijke stap voor klanten. "Ip-telefonie gaat allang niet meer alleen over het omleiden van langeafstandsgesprekken. Het gaat over het verbeteren van productiviteit en effectiever werken. En mensen moeten daarom kunnen communiceren en samenwerken op de manier die het beste bij hun past", aldus Barry O’Sullivan, vice-president ip communications van Cisco.

Update: Cisco reageert dat het SIP wel degelijk allang ondersteunt. Het product CallManager 5.0. krijgt nu als eerste brede ondersteuning voor SIP ingebouwd. Tot op heden bood Cisco dit voornamelijk aan telecombedrijven en dan als aanvullende, dus niet ingebouwde, functionaliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-07T10:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.