Gebruikers lopen niet warm voor mobiele televisie

Dit artikel delen:

Digitale televisie voor de mobiele telefoon blijkt niet populair te zijn. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat 75 procent van de duizend ondervraagden geen interesse heeft voor televisie kijken op de mobiele telefoon.

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door RBC Capital Markets, blijkt verder dat zeventig procent zegt de mobiele telefoon niet te zullen gebruiken voor digitaal entertainment.

Een reden voor de lage percentages van wél-geïnteresseerde gebruikers zou de leeftijd van de ondervraagden kunnen zijn. Ongeveer 15 procent van de ondervraagden was tussen 21 en 29 jaar. Geen van de ondervraagden is jonger dan 21 jaar.

The Yankee Group deed juli vorig jaar eenzelfde onderzoek, waaruit ongeveer dezelfde resultaten kwamen. Volgens analist Linda Barrabee is het voor mensen moeilijk voor te stellen wat digitale televisie precies inhoudt. “Op dit moment gebruiken de meeste mensen een telefoon die niet eens 3G-functionaliteit heeft. Ik denk dat ze moeten zien hoe het werkt en hoe het gebruikt wordt, voordat ze kunnen beoordelen of ze er gebruik van willen maken”, aldus Barrabee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-07T17:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.