Boekhoudproblemen nekken Nortel nogmaals

Dit artikel delen:

Nortel blijft worstelen met zijn boekhouding; het telecombedrijf herziet zijn financiële resultaten weer en kondigt een forse reorganisatie aan. De cijfers geven nu een verlies van ruim 2,21 miljard dollar aan voor het vierde kwartaal.

De definitieve rapportage voor het vierde kwartaal en het hele jaar 2005 is nu uitgesteld tot eind komende maand. Daarnaast gaat Nortel nu ook de resultaten voor 2003, 2004 en de drie kwartalen van 2005 herzien. Dit heeft zeer waarschijnlijk ook nog eens gevolgen voor de gemelde financiële resultaten van vóór 2003.

De oorzaak van deze massale boekhoudwijziging is volgens ceo Mike Zafirovski in de conference call van vandaag een interpretatie van boekhoudregels. Omzet bleek te vroeg opgevoerd in de boeken. Zafirovsky benadrukt dat de omzet wel daadwerkelijk behaald is.

Een eerdere Nortel-ceo, Frank Dunn, was al de laan uitgestuurd vanwege een grootschalig boekhoudschandaal. Zafirovsky nam in november het roer over van topman Bill Owens. Vorige maand trof Norel een schikking over die eerdere boekhoudfouten, volgens sommige aandeelhouders -fraude. Het is nog onbekend of deze nieuwste herziening invloed heeft op die schikking.

Als gevolg van de massale herziening begint Nortel aan een grondige herziening die de komende drie tot vijf jaar in beslag zal nemen. Concrete maatregelen of ontslagen zijn nog niet bekendgemaakt. "We nemen in de komende twaalf maanden beslissingen over het herverdelen van onze middelen en de investeringen", verklaart ceo Zafirovsky. Hij geeft aan dat er goed gekeken zal worden naar veelbelovende divisies en activiteiten. Hij noemt daarbij concreet het packet-netwerk met VoIP-diensten van zijn bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-10T16:15:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.