VoIP-aansluitingen Nederland groeien naar 1,6 miljoen

Het aantal VoIP-aansluitingen in Nederland zal dit jaar groeien naar 1,6 miljoen stuks. Dit schat onderzoeksbedrijf Telecompaper op basis van metingen over afgelopen jaar.

VoIP is in 2005 breed op de markt gekomen voor consumenten. Daarbij zijn vorig jaar 435.000 nieuwe aansluitingen verkocht, volgens metingen van Telecompaper. Dat komt neer op ruim 10 procent van het aantal breedbandgebruikers in Nederland. De totaalstand was eind 2005 664.000 VoIP-aansluitingen.

Ruim de helft van de gewonnen VoIP-abonnees staat op conto van de kabelbedrijven. De ADSL-aanbieders hebben zo'n 200.000 VoIP-verbindingen gerealiseerd. Oud-monopolist KPN was in december hekkensluiter met de lancering van zijn algemene VoIP-dienst (InternetPlusBellen) voor consumenten.

Telecompaper voorziet sterke groei, mede gevoed door een hevige marktstrijd met veel marketingcampagnes. Op basis daarvan voorspelt het een totaal aantal VoIP-aansluitingen van 1,6 miljoen stuks op de Nederlandse consumentenmarkt. Gewone telefonie (PSTN en ISDN) is volgens de marktonderzoeker binnen vijf jaar achterhaald, aangezien KPN tegen 2010 overgeschakeld wil zijn op een netwerk dat volledig op IP is gebaseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-22T15:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.