NS wil draadloos Internet niet landelijk in treinen

Dit artikel delen:

Een landelijke dekking van draadloos internetten in alle treinen van NS is ondenkbaar. Dat vertelde Paul Diercks van de NS op het gisteren in Bussum gehouden Hotspot Event.

Sinds december is in de intercitytreinen op het traject Haarlem - Heerlen/Maastricht draadloos internetten via UMTS mogelijk, met aanvullende wifi diensten op vijftig NS stations. Ook kunnen treinreizigers televisie kijken, dankzij een samenwerking met RTL. "We willen het reizen van onze klanten zo nuttig mogelijk maken," stelt Diercks van NS.

Toch zit een landelijke dekking er niet in, ook al zou dit technisch gesproken wel kunnen. "Het plaatsen van UMTS zender/ontvangers in alle treinstellen gaat te veel tijd kosten." Daarnaast moet NS de investeringen nog terug zien te verdienen.

NS wil nu eerst kijken op welke Intercity's de diensten aangeboden kunnen worden. Aanpassingen van de treinen voor laptopbezitters zitten niet in de pijplijn. "Het verbouwen van treinstellen kost erg veel geld. Bovendien moeten we ons niet te veel blindstaren op de technologie. Straks krijg je apparaten waarvoor je geen tafeltjes nodig hebt.”

NS is ook niet van plan om op korte termijn het aantal NS stations met hotspots uit te breiden. Vertegenwoordigers van Enertel Wireless, KPN Hotspots en T-Mobile moesten gisteren in Bussum toegeven dat hoewel het gebruik van de hotspots toeneemt, het nog steeds om een nichemarkt gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-24T08:50:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.