Alcatel en Lucent zetten fusie door

Alcatel en Lucent gaan fuseren, waarbij de aandeelhouders van Alcatel bijna 60 procent van de gecombineerde onderneming in handen krijgen. Voor deze aandelenruil is 13,4 miljard dollar neergeteld. Het nieuwe bedrijf is zo'n 30 miljard waard.

De mogelijke fusie tussen Alcatel en Lucent werd vorige week in een gezamenlijke verklaring aangekondigd, maar de handtekeningen voor een definitieve fusie moesten nog gezet worden. Eerder ketste een huwelijk al af, omdat Lucent bang was dat de deal zou worden gezien als een overname en niet als een fusie. Aan die nuance is nu extra aandacht besteedt. De nieuwe naam wordt pas later bekendgemaakt.

Hoewel de aandeelhouders van Alcatel bijna zestig procent van de aandelen hebben, wordt het Frans-Amerikaans bedrijf geleid door de Amerikaanse Lucent-ceo Patricia Russo. Ceo Serge Tchuruk van Alcatel wordt non-executive voorzitter van het bedrijf. Ook de raad van bestuur bestaat uit een gelijk aantal Lucent- en Alcatel-mensen. Onder druk van overheidsklanten wordt het bij Lucent behorende bedrijf Bell Labs door Amerikanen geleid.

Wat de gevolgen zijn voor Nederland is nog niet bekend, zo wist woordvoerster Janeann Bann van Lucent te melden. “De regionale invulling zal pas later bekendgemaakt worden.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-03T11:04:00.000Z Ingrid Wolfslag


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.