Draka boert goed dankzij telecomhausse

Dit artikel delen:

Draka Holding, producent van allerhande soorten kabels, heeft een goed jaar achter de rug. Dit is voor een groot deel te danken aan de sterk groeiende telecommunicatiemarkt.

De omzet nam met 27 procent toe tot 2,44 miljard gulden. De nettowinst kwam uit op 148,3 miljoen gulden; 20 procent meer dan over 1998 werd geboekt. De autonome groei bedroeg zo'n 5 procent. De rest is gerealiseerd via fusies en acquisities. Het afgelopen jaar werden onder meer het Britse Delta en het Amerikaanse Republic Wire & Cable overgenomen. Daarnaast ging Draka een fusie aan met branchegenoot NKF.
Het lopende jaar wil het management de huidige positie consolideren, maar het sluit verdere overnames niet uit. Dit blijkt uit het plan om later dit jaar via een aandelenemissie extra geld te genereren. Het bedrijf heeft veel vertrouwen in een verdere groei van de kabelmarkt. Daarom investeert het 220 miljoen gulden in productiecapaciteit, die in enkele jaren moet zijn verdubbeld. Draka is na Alcatel en Pirelli de derde Europese kabelproducent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-28T00:00:00.000Z Rik Sanders