Ericsson ontkent overnamegerucht over Juniper

Ericsson ontkent dat het uit zou zijn op een overname van Juniper Networks. Dit in reactie op geruchten over dat netwerkbedrijf. Na de fusie tussen Alcatel en Lucent Technologies lijken telecomleveranciers Siemens, Motorola en Ericsson namelijk ook op zoek te zijn naar uitbreiding.

De overname van Juniper door een telecombedrijf is een logische stap op weg naar convergentie tussen IT en telecom. Al tijden roepen verschillende bedrijven dat telecom toetreedt tot het IT-netwerk, waarbij er wereldwijd slechts twee bedrijven zich volledig richten op de productie van netwerkproducten: Cisco Systems en Juniper Networks.

Cisco is echter een te grote partij voor telecombedrijven om over te nemen, waardoor Juniper de meest logische overnamekandidaat lijkt. Telecombedrijven hebben namelijk netwerkkennis nodig om te kunnen gaan concurreren op het gebied van geconvergeerde netwerken.

Cisco-ceo John Chambers zei hier onlangs op de Cisco Partner Summit 2006 in San Diego over: “Telecombedrijven verliezen de slag als zij de concurrentie proberen aan te gaan en zij alleen maar beschikken over telecomkennis. Ze zijn inmiddels veel te laat om zelf netwerkkennis te gaan opbouwen, waardoor een overname van een netwerkspecialist zeer logisch is. Zij zullen dan dus Juniper of ons moeten overnemen, maar ik vraag me sterk af of er een bedrijf in de wereld is dat een dergelijk groot bedrag voor Cisco kan en wil neerleggen.”

Juniper lijkt dus de meest geschikte en enige kandidaat om door een telecombedrijf te worden overgenomen. Nadat Alcatel en Lucent Technologies een samengaan hebben aangekondigd, blijven voor deze overname Siemens, Motorola en Ericcsson over. “Wij zijn echter niet geïnteresseerd in het overnemen van Juniper Networks”, zegt Ericsson-ceo Carl-Henric Svanberg tijdens een persbijeenkomst tegen de website MarketWatch. “Het is niet voor ons van belang om routers in ons bezit te hebben. Wij hebben niet naar Juniper gekeken en ik weet niet waar de geruchten vandaan komen dat wij een bod op deze netwerkfabrikant overwegen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-11T14:58:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.