Bedrijven blijven in traditionele telefonie investeren

Dit artikel delen:

Ondanks de opkomst van ip-telefonie, blijft een groot deel van de zakelijke markt investeren in traditionele telefonie. Een op de zes organisaties heeft in 2005 nog geïnvesteerd in een vervanging of uitbreiding van de PABX (Private Automatic Branch eXchange).

Dat blijkt uit de Heliview Fixed Voice Monitor, een onderzoek onder 600 organisaties. Ip-telefonie wordt al door 6 procent van alle organisaties met meer dan 20 werknemers gebruikt. Binnen twee jaar zal ruim 20 procent van alle organisaties ip-telefonie gaan gebruiken, zegt Heliview.

Van alle organisaties met meer dan 20 werknemers, volgens Heliview bijna 50 duizend organisaties, beschikt 92 procent over een PABX. In 2005 hebben ruim 7300 organisaties nog in een PABX geïnvesteerd.

Volgens Heliview zijn de investeringen noodzakelijk om de huidige telefonie infrastructuur zeker te stellen. Van de gebruikte telefooncentrales is 35 procent zes jaar of ouder en 8 procent is voor 1995 aangeschaft.

Ook blijkt dat steeds meer werknemers alleen een mobiele aansluiting hebben. In de totale Nederlandse markt zijn dat er ongeveer 800 duizend. Twee jaar geleden waren dit nog 700 duizend werknemers. Deze ontwikkeling is vooral in de overheidssector te zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-14T09:34:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.