T-Mobile begint uitrol HSDPA-netwerk

Dit artikel delen:

T-Mobile begint de uitrol van hsdpa in Nederland. Die snellere opvolger van umts (eigenlijk een variant) biedt mobiele gebruikers Internet-toegang op ADSL-snelheden.

Volgens het telecombedrijf kunnen gebruikers downloadsnelheden halen van maximaal 1,8 Megabit per seconde, wat vijf keer sneller is dan umts. T-Mobile biedt hsdpa-datakaarten aan voor laptops om hsdpa te gebruiken. De eerste hsdpa-telefoontoestellen van T-Mobile verschijnen naar verwachting in het najaar. Huidige umts-toestellen werken ook op het hsdpa-netwerk.

Telecombedrijven die op de Nederlandse markt opereren moeten vóór 2007 de doelstellingen halen van de 3G-licentie die zij voor veel geld van de regering hebben gekocht. De voornaamste doelstelling is een landelijke dekking met 3G. Aanvankelijk betrof dat umts, maar telco's zoeken in toenemende mate heil in het snellere hsdpa. T-Mobile beweert de eerste te zijn die een netwerk aanbiedt dat in overeenstemming is met de vereisten van de 3G-licentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-19T08:47:00.000Z Ingrid Wolfslag


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.