KPN legt basis voor 'landelijk intranet'

KPN wil alle ziekenhuizen, huisartsen en apothekers in Nederland aansluiten op een landelijk, besloten glasvezelnetwerk, ZorgConnect. Vervolgens gaat het telecombedrijf samen met partners zorgdiensten aanbieden via dit netwerk.

"Zoals het er nu voor staat moet het Elektronisch Patienten Dossier in 2007 een feit zijn. Wij willen helpen de benodigde veranderingen te bewerkstelligen", zegt Mark Boeren van KPN. Er zijn verschillende regionale initiatieven voor zorgnetwerken. "Er is veel versnippering, er ontbreekt één landelijk netwerk voor de zorg."

De eerste stap die daarin moet worden genomen is het zorgen voor connectiviteit tussen de verschillende zorgpartijen. "De initiele investeringen zijn groot", verklaart Eelco Blok, chief operating officer bij KPN. "Wij willen het kip-ei-probleem oplossen door alle ziekenhuizen aan te sluiten op een glasvezelnetwerk." De bedoeling is dat het een open netwerk wordt, zodat applicaties van derden er moeiteloos op aangesloten kunnen worden. "Een ziekenhuis betaalt vervolgens per afgenomen dienst, en hoeft geen grote initiele investeringen te doen", zegt Blok. Hoewel het afhankelijk is van de afgenomen diensten, gaat hij uit van een gemiddeld kostenplaatje van zo’n vijfhonderd euro per maand voor een ziekenhuis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-19T14:18:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.