Tele2 biedt eigen pc-applicatie voor VoIP

Dit artikel delen:

Skype krijgt meer concurrentie van telecombedrijf Tele2 die vandaag een eigen VoIP-applicatie breed lanceert. Parlino was al enige tijd beschikbaar en biedt gratis gesprekken tussen pc's en tegen betaling koppeling naar (mobiele en vaste) telefoons.

Skype hanteert eenzelfde model om enerzijds populariteit (en daarmee gebruikers) te winnen en anderzijds inkomsten. De bekende VoIP-applicatie doorbrak afgelopen weekend de grens van 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Tele2 wil met zijn Parlino een graantje meepikken van deze bloeiende markt.

Overigens heeft Skype-maker Niklas Zennstrom, die daarvoor peer-to-peer uitwisselingsprogramma Kaazaa had opgezet, ooit bij Tele2 gewerkt. Hij heeft daar ook zakenpartner Janus Friis ingehuurd, die is meegegaan in het p2p-avontuur. Skype werkt ook middels peer-to-peer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou verwacht hier maar niet te veel van; heb sinds jan.2006 digitale telefonie en ADSL via Tele2 maar een doffe ellende. Lijn is vaker dood dan levend; lijn wordt als die al levend is te pas en te onpas afgesbroken tijdens telefoongesprekken. Helpdesk ( klantenservice ) beloofd gouden bergen maar er wordt niets gedaan. Als je meldt dat lijn dood is wordt doodleuk gezegd dat binnen 10 werkdagen actie wordt ondernomen. Heb probleem al ruim 30 maal (telefonisch, via email, via brief, gemeld maar steeds geen reactie, kortom een heel slecht produkt waar je ook nog niet eens van af komt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-02T08:52:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.