Managed hosting door True

RIM heeft nieuwe rechtszaak aan de broek hangen

 

Research in Motion (RIM) is verwikkeld in een nieuwe rechtszaak om patenten. De Blackberry-maker bevindt zich hiermee in het gezelschap van Microsoft en Good Technology die ook op de korrel worden genomen door Visto, leverancier van draadloze e-mail.

Het Californische bedrijf Visto heeft net een rechtszaak om patenten op mobiele push-mail gewonnen tegen concurrent Seven. De jury in Texas heeft een schadevergoeding opgelegd van 3,5 miljoen dollar plus de gemaakte juridische kosten. Visto zegt dat dit zijn patentenconflict met RIM, Good Technology en Microsoft sterkt.

Seven heeft echter nog een hoger beroep en een tegenaanklacht lopen. Bovendien zou het zijn software met lichte aanpassingen aan de claims kunnen onttrekken. Eerder had RIM ook al een dergelijk noodplan klaarliggen toen het werd aangeklaagd door NTP. Die patenthouder heeft een belang in Visto verkregen toen het eind vorig jaar een licentie-overeenkomst tekende voor de bewuste patenten. NTP had toen al licentie-deals met Good Technology en Nokia.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1447119). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×