RIM dient tegenaanklacht in tegen Visto

RIM heeft een tegenaanklacht ingediend tegen Visto. Laatstgenoemde had de Blackberry-maker al aangeklaagd wegens patentenschending.

Daarnaast onthult RIM nu gratis software om e-mail van kleine ondernemingen en consumenten te koppelen aan zijn Blackberry-apparaten. Diverse concurrenten hebben inmiddels het door RIM ontgonnen terrein van mobiele push e-mail betreden en de concurrentie belooft nog heviger te worden. RIM heeft ook al een consumentenuitvoering van zijn Blackberry aangekondigd, die een camera heeft en muziek kan afspelen.

Ondertussen hoopt het bedrijf met zijn tegenaanklacht de juridische strijd tegen Visto verplaatst te krijgen naar een andere, milder gestemde rechtbank. Visto heeft zijn zaak aanhangig gemaakt bij de districtsrechtbank in Oost-Texas, die er in 92 procent van de gevallen naar zou neigen patenthouders (en -claimers) in het gelijk te stellen. RIM wil de zaak naar Dallas verplaatsen, waar zijn hoofdkwartier is gevestigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-05T07:17:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.