T-Mobile verbiedt VoIP en IM via 3G

Dit artikel delen:

T-Mobile zal in Groot-Brittannië het gebruik van VoIP en instant messaging (IM) niet toestaan via zijn nieuwe 3G-dienst Web 'n' Walk Professional. Dit meldt het telecombedrijf op zijn Britse website.

Volgens marketingmanager Robert Langston van T-Mobile zijn VoIP en IM niet noodzakelijk in het zakelijke segment, waar de 3G-dienst voor is bedoeld. Het bedrijf, dat een fair use-beleid én een datalimiet hanteert voor de nieuwe 3G-dienst, meldt in de voorwaarden dat het klanten zal afsluiten als die toch VoIP of IM gebruiken.

Langston sluit echter niet uit dat T-Mobile het in de toekomst alsnog zal toestaan, indien klanten er om vragen. Analisten concluderen dat T-Mobile met een eigen VoIP-service gaat komen.

De telco onthulde eerder deze week de Web ‘n’ Walk datakaart, waarmee zakelijke eindgebruikers toegang krijgen tot het 3G netwerk. De telefoontoestellen van T-Mobile zijn al geschikt voor de vier belangrijkste netwerkfrequenties, te weten 850, 900, 1800 en 1900 MHz. De datakaart voor laptops is ook geschikt voor de snellere UMTS-variant HSDPA, het oudere GSM/GPRS en Wifi. T-Mobile rolt zijn HSDPA-netwerk deze zomer uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Belachelijk. Ik gebruik nu zelf ook skype via UMTS en dat werkt prima. Eerst iets aanbieden en dan je dan terugtrekken, hadden ze het maar van meet af aan onmogelijk moeten maken. Of zelf een VoIP dienst aanbieden tegen redelijke kosten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-11T11:27:00.000Z Ingrid Wolfslag