Managed hosting door True

Apple komt met tegenaanklacht tegen Creative

 

Nadat Creative Apple heeft aangeklaagd wegens patentinbreuk met de gebruikersinterface van de iPod, heeft Apple nu op zijn beurt Creative aangeklaagd voor precies hetzelfde.

Creative beschuldigt Apple ervan de interface van de iPod te hebben gestolen. De aanklager zegt dat het de interface al zes jaar geleden heeft ontwikkeld. De vraag rijst dan waarom het bedrijf zo lang heeft gewacht om actie te nemen op de patentinbreuk door Apple.

De iPod-producent acht de aanval kennelijk de beste verdediging en heeft Creative nu aangeklaagd voor patentinbreuk. Creative ontkent de beschuldiging niet, maar vindt het raar dat Apple dit niet vertelde toen de beide bedrijven met elkaar in gesprek waren over de interface voor digitale muziekspelers.

Apple wilde geen commentaar geven over de aanklacht. Experts zeggen dat Apple gelijk heeft dat het doorgaat met de verkoop van zijn mp3-spelers omdat Creative te lang heeft gewacht met de aanklacht over de interface. Apple’s marktaandeel in de markt voor draagbare mp3-spelers is op dit moment acht keer groter dan dat van Creative.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1488351). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×