Intel investeert met Enertel in WiMax

Chipproducent Intel steekt een niet bekend gemaakt bedrag in een joint venture met Enertel voor WiMax. De eigendomsverhoudingen voor de Nederlandse joint venture, WorldMax, zijn ook niet onthuld.

De investeringstak van Intel nam vorig jaar al een aandeel ter waarde van bijna 22 miljoen euro (37 miljoen Australische dollars) in de Australische WiMax-aanbieder Unwired. De chipproducent, die WiMax net zo breed in de markt wil krijgen als Wifi (802.11), kreeg daarvoor een belang van 25 procent.

Intel investeert met Enertel in WiMax om draadloze breedbandnetwerken op te zetten, te beheren en diensten daarop te marketen. Enertel-ceo Cees Meeuwis zegt dat zijn bedrijf langs deze weg nieuwe diensten gaat aanbieden in de grote Nederlandse steden. Hij zegt dat deze aanvullend zullen zijn op de vaste breedbanddiensten die al worden aangeboden. Het is nog onbekend op welke termijn de WiMax-diensten komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-23T11:34:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.