China vecht afwijzing ISO van wifi-encryptie aan

Dit artikel delen:

China dient een beroep in tegen de afwijzing door de ISO (International Standards Organisation) van zijn eigen wifi-beveiligingsstandaard. De Chinese technologie is afgewezen ten gunste van 802.11i van de IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

China vecht de afwijzing aan met daarbij ook de beschuldiging dat er sprake is van een samenzwering. Het Chinese WAPI (wired authentication and privacy infrastructure) zou in maart zijn afgewezen omdat de IEEE een valse voorstelling van zaken heeft gegeven. Dit zou weer voortkomen uit het feit dat commerciële, Westerse belangen zich achter de uiteindelijk uitverkoren technologie hebben geschaard. Chipproducent Intel wordt volgens Chinese nieuwsbronnen met naam en toenaam genoemd.

De ISO stelt juist dat de Chinese technologie is afgewezen omdat de ontwikkelaars bepaalde cruciale delen van de specificatie, zoals de ingebouwde cryptografie, niet hebben onthuld. Daarnaast heeft Intel al de Chinese specificatie geweigerd voor zijn chips; gebruik ervan zou overdracht van intellectueel eigendom aan Chinese bedrijven ten gevolge hebben, aldus de chipmaker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-30T08:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.