Managed hosting door True

China vecht afwijzing ISO van wifi-encryptie aan

 

China dient een beroep in tegen de afwijzing door de ISO (International Standards Organisation) van zijn eigen wifi-beveiligingsstandaard. De Chinese technologie is afgewezen ten gunste van 802.11i van de IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

China vecht de afwijzing aan met daarbij ook de beschuldiging dat er sprake is van een samenzwering. Het Chinese WAPI (wired authentication and privacy infrastructure) zou in maart zijn afgewezen omdat de IEEE een valse voorstelling van zaken heeft gegeven. Dit zou weer voortkomen uit het feit dat commerciële, Westerse belangen zich achter de uiteindelijk uitverkoren technologie hebben geschaard. Chipproducent Intel wordt volgens Chinese nieuwsbronnen met naam en toenaam genoemd.

De ISO stelt juist dat de Chinese technologie is afgewezen omdat de ontwikkelaars bepaalde cruciale delen van de specificatie, zoals de ingebouwde cryptografie, niet hebben onthuld. Daarnaast heeft Intel al de Chinese specificatie geweigerd voor zijn chips; gebruik ervan zou overdracht van intellectueel eigendom aan Chinese bedrijven ten gevolge hebben, aldus de chipmaker.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1509993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×