Comité gaat voordelen Umts propageren

Dit artikel delen:

Een aantal technologiebedrijven, universiteiten en grootgebruikers heeft een comité opgezet dat de voordelen van umts (3e generatie mobiele telefonie) moet propageren.

Tot de deelnemers behoren onder meer Hewlett-Packard, Sun Microsystems, Lucent Technologies, Atos KPMG Consulting, de oliemaatschappij BP en de universitaire instellingen Insead (Parijs), Boston University en London Business School.
 
De partners in de3g enterprise alliance (3gea) bundelen in het comité hun kennis en expertise "om de invloed en de voordelen van 3g mobiele netwerken te benadrukken", aldus de oprichters. De groep zal bovendien proberen de mobiele operators te overtuigen van de voordelen van een snelle implementatie van umts-netwerken.
 
"De inzet van 3g-applicaties zal in de komende tijd steeds belangrijker worden", hoopt David Levine van deenterprise mobility divisie van HP. "De vraag is echter alleen of dat binnen één, twee of drie jaar zal plaatsvinden." Bedrijven moeten echter niet wachten op de extra bandbreedte die umts biedt. Hoe beter de voorbereiding, hoe eerder de kostenvoordelen na de invoering bereikt worden, denkt Levine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uitgaande van het feit dat de UMTS netwerken in eerste instantie in een hotspot vorm worden ingezet, vraag ik me af of er uberhaupt maximmaal gebruik wordt gemaakt van het bestaande netwerk.En uitgaande van het feit dat men eigenlijk niet goed naar voren brengt wat uiteindelijk de bandbreedte wordt vraag ik me of de oprerators zelf niet een offensief in moeten zetten om het uiteindelijk technisch haalbare voor zowel de consument als het bedrijfsleven naar voren te brengen! Dit om te voorkomen dat de operators weer in het beklaagde bankje terecht komen.Omdat de roll out van het het netwerk toch beperkt blijft! en dus niet iedereen er optimaal gebruik van kan maken terwijl iedereen meebetaalt.

UMTS is als techniek voorwaarden creerend voor veranderingen die verbeteringen en vernieuwende werkprocessen mogelijk maakt.
Vooral belangrijk zijn de lessen geleerd van GSM data en GPRS. De techniek zelf is niet zalig makend maar het juiste gebruik daarvan wel.
Ik hoop dat deze bedrijven gaan beginnen met het eerst gebruiken van GPRS voor de optimalisatie processen zodat men hiervan kan leren. Dan is men veel beter voorbereid op UMTS.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.