Microsoft integreert communicatieoplossingen

Microsoft heeft zijn visie, productplannen en partnerraamwerk gepresenteerd voor volledig geïntegreerde communicatieoplossingen ('unified communications'). Daarbij wil Microsoft de huidige barrières tussen e-mail, instant messaging, mobiele en VoIP (voice over IP) telefonie, en audio-, video- en webconferenties doorbreken. Al deze vormen van communicatie worden met elkaar geïntegreerd en zijn dan direct toegankelijk vanuit de toepassingen die kenniswerkers dagelijks gebruiken, waaronder Microsoft Office en softwareoplossingen van derden.

Microsoft kondigde ook een aantal nieuwe en verbeterde communicatieoplossingen aan die deel gaan uitmaken van de Microsoft Office system 2007-productreeks. De bekende zakelijke e-mailoplossing Exchange Server - met nieuwe mogelijkheden voor geïntegreerde communicatie -, Microsoft Outlook en Microsoft Speech Server worden gecombineerd met nieuwe versies van oplossingen voor real-time samenwerking en een serie nieuwe communicatieapparaten. Zo vormen ze één complete communicatieoplossing.

Microsoft heeft ook nieuwe allianties gesloten met HP en Motorola op het gebied van geïntegreerde communicatie. HP zal apparaten en diensten voor systeemintegratie bieden, voor nieuwe en verbeterde producten die gebaseerd zijn op het geïntegreerde communicatieplatform van Microsoft. Motorola gaat mobiele apparatuur en netwerkapparatuur leveren die gebaseerd zijn op Office Communications Server 2007 en Office Communicator Mobile. Siemens zal de combinatie van telefonie, audio-, video- en webconferenties, instant messaging en e-mail tot één geïntegreerd communicatieplatform helpen versnellen. 

Meer over deze aankondiging is te lezen op www.channelweb.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-27T10:34:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.