Orange Nederland zet breedbandinvesteringen stop

Orange Nederland stopt met zijn investeringen in zijn breedbandnetwerk (ADSL2+). Tot duidelijk is hoe de toegang tot breedbandinternet geregeld wordt in het vernieuwde netwerk van KPN wil Orange er geen geld in pompen.

Jean-Jacques de Pins, directeur van Orange Nederland Breedband, meldde dit in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst. KPN heeft alle touwtjes in handen wat betreft adsl-toegang en is bezig met een grootscheepse vernieuwing van zijn telefonienetwerk. Hiermee wil KPN de traditionele telefooncentrales grotendeels overbodig maken en sluiten.

Orange heeft in Nederland een breedbandnetwerk (ADSL2+) liggen. Via lokale centrales kan Orange daarmee meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens bereiken. Als KPN de centrales sluit, is Orange net als de meeste andere providers verplicht om ook over te stappen. Het bedrijf wil graag gebruik blijven maken van de centrales. Orange wacht nu af wat KPN doet en of toezichthouder OPTA ingrijpt in de plannen van KPN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-28T11:35:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.