Managed hosting door True

KPN sleept Staat voor de rechter in kort geding

 

KPN spant een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Daarnaast dient de telco klachten in tegen de kabel bij de Opta en de NMa.

KPN wil dat de overheid per direct een einde maakt aan de ongelijke regulering voor de kabel- en de telecomsector. Door technische ontwikkelingen zijn deze sectoren in elkaars vaarwater terecht gekomen.

De ontwikkelingen hebben volgens KPN niet geleid tot aangepaste regulering en een gelijk toezichtregime op beide sectoren. 'KPN [...] is onderworpen aan fijnmazige regulering, toegangsverplichtingen voor concurrenten en toezicht. De kabelsector is daarentegen nooit gereguleerd', klaagt de telco in een persbericht.

Niet alleen op telefoniegebied voelt KPN zich benadeeld, ook de inspanningen om het kabelmonopolie aan te vallen wordt door ''gedateerde regulering ernstig belemmerd'.

Volgens KPN heeft deze ongelijke behandeling zeer ingrijpende gevolgen. Zo ziet het bedrijf de omzet en winstgevendheid van zijn vaste net dalen en verliest het duizenden vaste telefonieklanten per maand aan de kabel. Het telecombedrijf ziet zich daarom genoodzaakt om juridische procedures aan te spannen bij de NMa en Opta. Daarnaast wil het met het kort geding tegen de Staat de ongelijke behandeling stoppen. KPN pleit voor vrije concurrentie in de markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1602249). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

hehe eindelijk laat KPN zijn tanden eens zien!!!!!!!!!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×