Palm stopt levering Treo 650 aan Europa

Dit artikel delen:

Palm stopt met de levering van de Treo 650 smartphone aan Europa.

Sinds de invoering van de nieuwe Europese milieuwetgeving op 1 juli, voldoet de smartphone niet meer aan de gestelde eisen. Het toestel is voorlopig nog wel verkrijgbaar, aangezien Palm vlak voor de invoering van de wet nog een flinke scheepslading heeft ingevoerd.

De nieuwe wet verbiedt het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur. De loodcomponent in de Treo 650 levert dus problemen op. Palm is voornemens om later dit jaar een opvolger van de smartphone uit te brengen op de Europese markt. Deze zal wel aan de nieuwe milieu-eisen voldoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor lood (in soldeer) geldt een uitzondering tot 2010 Je mag dus nog lood gebruiken in de soldeer. de conclusie dat de loodcomponent DUS problemen oplevert lijkt mij niet evident. Het is waarschijnlijk gewoon niet de moeite waard om deze TReo te redesignen met RoHS compliant componenten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-05T10:48:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.