Skype ontkent dat protocol is gehackt door Chinezen

Skype ontkent dat het p2p-protocol (peer-to-peer) van zijn VoIP-applicatie (Voice over IP) is gekraakt door Chinese onderzoekers. Eind vorige week stelde VoIP-bedrijf Vozin Communications dat vooralsnog anonieme Chinezen de encyrptie van het Skype-protocol hebben gekraakt.

Skype spreekt dit bericht tegen. Het bedrijf stelt dat communicatie via zijn VoIP-software nog altijd veilig is. De geclaimde kraak van de encryptie zou niet alleen de communicatie aftapbaar maken, maar kan ook blokkeermogelijkheden bieden voor Skype-verkeer. Tot op heden is dat slechts mogelijk via gedragsanalyse van het netwerkverkeer. Het gevaar van censuur - al dan niet door overheden - duikt nu dan ook op.

De Chinese onderzoekers, die voorlopig nog anoniem willen blijven, laten via Vozin weten dat ze over twee weken met drie componenten komen waarmee ontwikkelaars zelf kunnen inhaken op het Skype-protocol. Dat betreft dan im- (instant messaging) en spraak-verkeer.

Skype verklaart dat het geen bewijs heeft gezien voor deze claims. En zelfs als het waar mocht zijn, zou de Chinese software niet zo betrouwbaar of functioneel uitgebreid zijn als de eigen applicatie, aldus Skype.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-18T09:15:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.