NS en KPN bieden draadloos internet in trein aan

Dit artikel delen:

NS en KPN willen draadloos internet, reisinformatie en televisie in de trein aanbieden. De bedrijven hebben een intentieverklaring ondertekend.

De komende maanden gaan de twee partijen het idee in de praktijk toetsen op zowel technisch als commercieel vlak. “Dit najaar hopen we dat om te zetten in een concreet project. Mocht er een definitief samenwerkingsproject komen, dan zullen de eerste treinstellen eind dit jaar of begin volgend jaar worden omgebouwd”, aldus woordvoerder Steve Huston van KPN. Omdat het uiteindelijk over 1200 treinstellen gaat, duurt het nog een paar jaar voordat alles is omgebouwd.

De treinstellen worden met een umts-verbinding verbonden aan internet. In de trein kunnen reizigers een wifi-verbinding gebruiken. Het is nog niet bekend wat de reiziger voor de dienst moet betalen. “Dat zal niet veel afwijken van de prijzen die we nu hanteren voor onze hotspots”, zegt Huston.

Het afgelopen halfjaar voerden NS, KPN en RTL een proef uit op het traject Haarlem – Maastricht. De NS noemt de proef geslaagd en tekent daarom met KPN een intentieverklaring om het project verder te implementeren. RTL doet in eerste instantie niet meer aan het project mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-25T14:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.