IDC: markt voor mobiele apparaten daalt

Dit artikel delen:

Het tweede kwartaal van dit jaar zijn er in West-Europa minder mobiele apparaten verkocht. Uit cijfers van onderzoeksbureau IDC blijkt dat het aantal verkochte apparaten 3 procent daalde vergeleken bij hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het afgelopen kwartaal werden 3,3 miljoen gecombineerde mobiele apparaten verkocht. In de markt voor handhelds ging de daling, die het laatste kwartaal van 2005 begon, door. Het aantal geleverde handhelds daalde 49 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Er werden wel meer gecombineerd apparaten, voor spraak en data, geleverd, maar de groei van 10 procent woog niet op tegen de recorddaling in het handheldsegment.

Concurrentie
Hoewel de eerste helft van dit jaar 23 procent meer gecombineerde mobiele apparaten heeft verkocht in West-Europa voldoet de markt niet aan de verwachtingen. “Vertraagde productlanceringen en veranderingen van het portfolio van belangrijke spelers, zoals Motorola en Sony Ericsson, zijn daarvoor belangrijke redenen. Dit wordt versterkt doordat in de eerste helft van 2006 steeds meer mobiele telefoons met multimediamogelijkheden komen, die concurreren met de gecombineerde apparaten aangaan”, aldus programmamanager van IDC Andrew Brown.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-03T13:25:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.