Nieuwe WiFi-standaard enkele maanden uitgesteld

Dit artikel delen:

De stemming over een nieuwe WiFi-standaard, die overdrachtssnelheden tot 540 Mbit/s mogelijk moet maken, is uitgesteld tot januari 2007.

Volgens de taakgroep die zich binnen de standaardiseringsorganisatie IEEE bezighoudt met de ontwikkeling van de nieuwe WiFi-standaard 802.11n, is de stemming over deze nieuwe standaard uitgesteld van deze herfst tot begin volgend jaar. De oorzaak van het uitstel is de enorme hoeveelheid commentaren die binnen zijn gekomen op de voorlopige versie van de standaard.

Sinds een paar maanden is er apparatuur op de markt die voldoet aan een voorlopige versie van 802.11n. Deze apparaten maken echter deels gebruik van verschillende technieken, onder andere voor het combineren van verschillende kanalen. Dat leidt in de praktijk tot interferentie-problemen tussen 802.11n-apparaten onderling en met WiFi-netwerkapparatuur die voldoet aan vroegere standaarden.

802.11n moet het streamen van audio, video en data met een hoge bitrate mogelijk maken. Theoretisch kan met deze nieuwe WiFi-standaard een overdrachtssnelheid van 540 Mbit/s worden gehaald. Dat is ruim boven de 20-24 Mbit/s die met 802.11g en 802.11a kan worden gehaald.

In 802.11n wordt voor het eerst gebruik gemaakt van mimo, dat staat voor multiple-input multiple-output. Deze techniek benut verschillende antennes tegelijk om de overdrachtssnelheid te verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-14T10:44:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.